2.7.05

taudinkuvaIltalenkin jälkeen alkoi kutina.Yöllä se yltyi tuskastuttavaksi. Mies luuli hyttysten tällä kertaa olleen erityisen äkeitä, niitäkinkun hän lenkillä oli tavannut. Yleensä miestä eivät hyttyset pahemmin ole haitanneet.
Nukkuminen oli huonoa ja kutina pisti varsin varhain jo nousemaan ylös, vaimokultahan se vaan siinä häiriintyisi jatkuvassa ähinässä ja raapimisessa.
Peilistä katsoi sangen läiskikäs ja turpea naama. Koko mies oli täynnä pientä punaista läiskää.

Mitä se voi olla? Mies ei ole puolivuosisataisen elämänsä aikana ollut millekkään allerginen.

Kovin rokkoiselta tuo näytti ja vesirokkoa kun on kuultu lähipiirissä olleen, ajateltiin että josko tämä lastentauti nyt on tullut mieheen, joka muutamassa kuukaudessa on niin kovasti pienentynyt laihdutuskuurinsa ansioista.
No mies kävi aamusella lääkärille itsensä näyttämässä ja tämä kyllä oli tämän allergisen reaktion kannalla, ei siis mitään rokkoja kumminkaan. Ja kyllähän se miehelle passaa, kun se kuulostaa aikuisemmalta (ja hienolta kun siinä on se kee).

Kivaltahan kuulostaisi myös ”lavastajantauti”, kun on viime ajat rakenneltu lavastusta Teatterikoneen Salaisuuden Vartijaan ja sen puitteissa on mies viime päivät lätrännyt tervan kanssa. Kyllähän mies on tähän ikään tultua jo kaikenmoisten nesteiden kanssa tutuksi tullut, vaan olisiko terva äkkiseltään liiankin luonnollinen tuote.

Ja entäs ruokavalion osuus? Kovasti on tullut viime aikoina syötyä kevyesti ja paljon kasviksia, Mutta eilen sitten päräytettiin oikein maksapihvit.

Eli olisiko se vika sittenkin maksassa?