11.9.05

torillaEilen haimme pakkaseen taas viikon leivät torilta. Näin teemme usein lauantaisin, joskus juomme kahvit mustikkapiirakan kera torikahviossa samalla.
Se on semmonen sosiaalinen tarve, ei niinkään kahvihampaan kolotus, usein vasta on noustu aamukahvipöydästä. Torilla on kiva katsella ihmisiä ja kuunnella juttuja.
Joutsan tori on pieni ja vireä. Sekin on aika jännä juttu, että joka paikassa ei torielämä lähde kokoistamaan, ei millään. Mistä lie johtuu, jotain mystistä fengshuita siinä paikassa vaan on kai oltava. Joutsassa just tässä kohtaa se on natsannut.

Torikahvio on sitten kanssa yksi oma menestystarinansa.
Pienestä katoksesta ja termospullosta aloittanut ja laajentunut monen teltan kompleksiksi, avoinna ihan kovimpia pakkasaikoja lukuunottamatta läpi vuoden.
Vanhempien herroja kokoontuu siellä aina aamuisin toriparlamenttiinsa pistämään maailman asiat järjestykseen. Muutenkin se lienee paikkakunnan suosituimpia kahvittelupaikkoja, vaikka Joutsassa onkin monta hyvää kahvipaikkaa.

Jotenkas, jos Joutsassa vaikkapa vappuaattona onkin hiirenhiljasta, niin tulkaapa torille esimerkiksi jonain kesälauantai-aamuna, iloinen väenpaljous saattaa yllättää.