25.9.05

keitä te ootte te nuoret miehetKeitä lienevät nämä miehet tässä vanhassa valokuvassa.
Kuva löytyi talomme vintiltä nelisen vuotta sitten tänne muuttaessamme.Tämän talon historiaanhan liittyy paljon monenlaisia kohtaloita, ei varmaan puutu väriä tai dramatiikkaa.
Talohan on alunperin ollut kunnan vaivaistalo, kunnalliskodin mielisairas-osasto, sittemmin myös vainhainkoti ja päihdeongelmaisten asuntola.

Jotenkin nämä miehet tässä kuvassa kiehtovat mielikuvitustani, toinen niin pollean itsevarmana tupakki kädessä ja toinen reppana pitelee salkkuaan niin tärkeänä. Näyttää kuin kuva olisi räpsästy ihan aidosta tilanteesta, vaan eikö lie ennen aina kuitenkin poseerausta edellyttäneet nämä kuvan ottamiset.
Ja sitten että kaksi miestä näin kaulatusten joskus vuosikymmeniä sitten, kaveruksia varmaan vaan, mutta jotenkin oudon rohkea kuva kuitenkin.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi sanoo...

On tosiaan kiehtova kuva. Ehkä rempseä veijari kuvassa on salkkumiehen veli, joka on halunnut rohkealla kaulailulla osoittaa, että veli on hänelle kovin tärkeä.

Salkkumies tuo mieleen Sademies/Forrest Gump -tyyppisen hahmon. Hänen pukunsa on minusta hienompi, tupakkamiehen puku näyttää karkeammalta ja huonommalta, kädet työmiehen käsiltä.
äMMä

25/9/05 18:35  
Blogger Merja sanoo...

JUST, ihan näitä minäkin olen ajatellut.

25/9/05 19:48  
Blogger Iines sanoo...

Kyllä tässä voi olla kyse Ameriikkaan lähtijöistä, vaikka toisaalta onhan niinkin, että salkkumiehillä oli varaa elää Suomessakin.. Mene tiedä, kiva kuva, sykettä miehissä (naisiin?).

27/9/05 18:45  
Blogger Merja sanoo...

minulla tämä kuva on ollut seinällä kiehtovana katseltavana, hienoa etten olekaan ainoa, jonka mielikuvitus lähtee lentoon näistä vanhoista kuvista.

27/9/05 20:23  

Lähetä kommentti

<< Home