6.1.06

taiteen rajoillaOnpa taas taiteen ja kulttuurin luokittelua puitu lehdissä.
Itähämäläisen sanomalehden sivuilla on viime päivinä kiistelty mm.karaoken kulttuuriarvoista Tämän päiväinen hesarin NYT-liite on suuri kuvataiteiden numero, joka täytyy lukea tarkemmin, siinä näyttää olevan paljon mielenkiintoista asiaa. Näyttää jo kannessa olevan lähes tämän blogin nimi: Mikä on taidetta?
Siinäpä varsin haihatusmissioinen kysymys. Taide taitaa olla katsojan silmässä. Jotenkin sen oivalsin kun ensimmäisessä kesänäyttelyssämme ihmiset kyselivät, että onko tämä taidetta, minäkin pystyisin tuommoisen tekemään. Siinäpä se, ei sen tarvitse olla vaikeaa, sen tekemisestä voi nauttia.
Itsekin usein inspiroidun taidenäyttelyissä ja myös Haihatuksestamme poistuu usein punaposkisen innostunutta väkeä, kuulemma taiteen tekoon.
Kerran myös jo ensimmäisenä kesänämme, innostunut jo poislähtöä tekevä rouva huudahti miehelleen, että hei tuota me ei vielä katsottu ja osoitti pölkyn päällä rönöttävää moottorisahaa. No sillä kertaa se ei kyllä ollut taiteeksi tarkoitettu, siinä ei ollut sen kummempaa syvällistä ajatusta, mutta kauempaa katsottuna ja silmät ja mieli taiteelle viritetyssä tilassa sekin taiteelta näytti.