24.5.06

luovia hulluja


Morganin "Yritys pysyä nahoissaan" Haihatuksessa 2006

Hesarin kesätapahtumaliite ilmestyi tänään.
Aiemmin siinä on ollut enemmänkin tapahtumia, taisivat viime vuonna aloittaa hiukan niukemman ja valikoivamman linjan. Kriitikko Jukka Yli-Lassila on valinnut tänä vuonna kymmenen kiinnostavinta näyttelyä Loimaalta Kemiin.
”Meidän” Morganimme Morganismi -näyttely on päässyt ansaitusti tälle listalle.
Kokonaistaideteos, jossa yhdistyy polveileva ITE-taide ja hieman vulgaarimpi outsider art
kuvailee kriitikko ja haastaa menemään omalla vastuulla ja mieli avoimena säilyttäen kokemaan tämä sysmäläinen yhden miehen kansantaidenäyttely ja taide-, tieto- ja huviryväs.

Joutsan Seutu puolestaan kirjoitti pääkirjoituksensa Lordin innoittamana otsikolla Luova hulluuskin paikallaan.
Päätoimittaja Parkkonen kehui Lordin luovuutta ja mainitsi Haihatuksen paikallisena esimerkkinä luovasta hulluudesta: ....Mitä Lordi-ilmiöstä voisi oppia? Juuri sen, että luova hulluus on paikallaan, varsinkin, kun siihen yhdistyy tinkimätön innostus ja kova työnteko. Omalta seutukunnaltamme tulee samankaltaisena- joskin toistaiseksi vielä hieman vähemmän tunnettuna- ilmiönä mieleen taidenäyttely Haihatus. Haihatuksella -kuten Lordillakin – on takanaan monia sellaisia tempauksia, joita ei varmasti ole keksitty seudullisessa strategiapalaverissa eikä mainostoimiston aivoriihessä. .

Mieli maireanahan tämmöisiä luemme.

2 Comments:

Blogger hamalainen sanoo...

Kyllä muuten tuntuu hienolta.
Sanat ihan juuttuvat kurkkuun,
sellaiset kuin: näkkileipä, sukkahousut, kirjasto... Suuri kiitos myös Teille haihatusneuvoksille uupumattomasta tunnetuksitekemistyöstä ja onnea lähestyviin avajaisiin
t. Morgan

25/5/06 09:29  
Blogger Merja sanoo...

"(hämmentyneenä kyynelten virratessa poskilleni)...kiitos kuuluu koko tuotantoryhmälle, vanhemmilleni puolisolleni lapsilleni jotka ovat jaksaneet olla tukemassa, suuri kiitos myös kaikille aatoserkoille ja markkuparkkosille. KIITOS, olen sanaton."

25/5/06 11:21  

Lähetä kommentti

<< Home