19.5.06

kulttuuri on kylvettySelostamotornimme antoi toden totta uutta perspektiiviä taas hommaan.
Vaikka kalliiksi tulikin ja työlästä on ollut, on se sen arvoista. Uhrasimme urheiluselostamon taiteen alttarille, kuten eilinen etlari mainitsi.

Pihaa ja peltoa olemme nyt joutuneet siistimään näiden tornin siirto- ja rakennusmyllerrysten jälkeen. Kulttuurinsiementä olemme pistäneet pellolle itämään, ihan totta. Vuosi tai kaksikin sitten saimme Jyväskylän Taidemuseolta säkillisen siemeniä, jotka olivat olleet näyttelyssä jossain teoksessa mukana. Viime kesänä siemenistä syntyi kylvetty-teos ja tänä keväänä sitten viskoimme loppusäkillisen pellollemme. Uskomme että on hyväksi pellolle tällainen kulttuurinsiemen. Olkoonkin oikeasti sitten vaikka vehnää tahi kauraa.

Eilen haimme nuorten taidetyöpajalaisten maalaaman automme Jyväskylästä. Nyt se on, kuten nuoret itsekin vaatimattomasti myönsivät: maailman kaunein auto. Auto ”paljastetaan” kesänäyttelyn avajaisissa 4.6., joten pidämme sen vielä pääosin pihassa piilossa ja vältämme sillä turhaa ajelua siihen asti.

Josef Tomminen toi viikolla pihaan taidettaan. Syvällisten ja sydänveristen tunnemuistojen lisäksi myös pintaverenkiertoisempaa kepeyttä on näissä Jussin töissä.
Outi Markkanen toi myös viikolla jo osan töistään vintille.
Tänään saimme pihaan varsin rankan vaikuttavan teoksen Marko Kaiposelta.
Minna Pyykön kaunis ympäristöteos rakentui myös tänään omenapuun katveeseen, sisälle Minnalta tuli lintuteoksia, ei kuitenkaan maalauksia, kuten viime vuonna. Sittenpä näette kun tulette näyttelyyn kesällä!

Näinpä se rupeaa siis rakentumaan taas ripustuskin. Kun vielä vähän ripsaisi vettä, niin rupeaisi siemenkin itämään nopeammin.