22.4.06

mylly pyöriiHommattiin oikein ihkauusi punainen betonimylly, onpa sillä nyt miesten ilo löträillä kuraleikkejään. Kai se on ihan oikeeta työtä ja vissiin raskastakin, enpä rupea kadehtimaan.
Tekevät pohjia selostamotornille, jotta olisi minunkin turvallista sitten sinne kiivetä. Sukulaismies pääkaupungista pääsi aktiivilomalle maalle, kun pyysimme avuksi näihin valuhommiin.

Viidennen roolin mielenkiintoista ja vireää kulttuurikeskustelua olen toisella silmällä seurannut näiden työtohinoiden ohessa. Sitä liippaa tämänkin paljasjalkaisen stadilais-sukulaismiehen kanssa käymäni keskustelu, kun tämä tunnusti ettei ole koskaan käynyt Lapissa, minä lohdutin että on ihmisiä jotka eivät ole koskaan käyneet Helsingissä. Ei kuulemma ole ollenkaan sama asia!

Ihmisistähän nämä asenteet riippuvat, eivät kaikki ole niin umpioituja kuin tämä ikänsä Itä-Helsingissä asunut, useat Hesarin toimittajatkin varmaan ovat maalta kotoisin.
Meidän taidelaitoksellamme ei ole kielteisiä kokemuksia Hesarista, hyvin he ovat meidät huomioineet ja juttua käyneet täällä Keski-Suomessa asti tekemässä.
Itse meidän tietysti on täytynyt tietoa sinne lähetellä, eivät voi toimittajat tietää, mitä jossain susirajan takana tapahtuu, jollei täältä lujaa huudeta.

Hesarilla kieltämättä on yllättävänkin iso mahti, mutta ihan tärkeitä tiedonlevittäjiä ovat myös maakuntalehdet.

2 Comments:

Anonymous Viides rooli sanoo...

Hei Marja, ja kiitos linkityksestä. Tarkoitukseni ei ollut torpata kaikkia Hesarissa työskenteleviä kollegoitani, mutta kieltämättä tuo Itä-Suomen kurjuuden korostaminen on alkanut nyppiä.

Olen vilpittömästi iloinen kanssanne siitä, että Haihatus ja sen näyttelyt on noteerattu valtakunnan päälehdessä. Sen sijaan maakuntien teatteripiireissä ollaan jo tympiintyneitä Hesarin pääkaupunkikeskeiseen raportointiin.

22/4/06 13:52  
Blogger Merja sanoo...

Kieltämättä olemme olleet onnekkaita. Kulttuurin tekeminen on niin taloudellisesti kannattamatonta, että median noteeraukset ovat kovasti tervetullutta ihan tiedon leviämisenkin kannalta. Meidänkin paras markkinoijamme on puskaradio.

Toivottavasti hesarin teatteripuolen toimittajatkin jalkautuisivat maalle välillä. Meillä on täällä Joutsassakin uskomattoman innokasta teatteriväkeä, harrastajia ja ammattilaisia. Tasokasta teatteria pääsee tälläkin pienellä paikkakunnalla näkemään, syytä olisi noteerata!
En ole seurannut tuota hesarin Itä-Suomen asioista kirjoittamista tai kirjoittamatta jättämistä, vaan rupeanpa seuraamaan, itsellänikin on se käsitys, että siellä kulttuuri kumminkin kukoistaa.

22/4/06 15:11  

Lähetä kommentti

<< Home