7.4.06

masters

Eilen piti pääsemämme pääkaupungissa käymään, mutta eivät aina suju päivät suunnitelmien mukaan. Ikääntyvä automme mestaroi myös matkustelua pikkukränillään.
Olisimme niin mieluusti menneet Veli Granön Masters -näyttelyn avajaisiin Galleria Hippolyteen. Ehkä jonain päivänä ehdimme näyttelyn kuitenkin katsastamaan. Toivotaan. Välillä olisi ihan hyvä malttaa poistua päiväksi maailmaa katsomaan.


Kuvassa on käynissä Veli Granön ja Tuovi Hippeläisen Minuuden puutarha savityöpajan rakennelmien tuominen Haihatukseen viime syksynä. Vintille varastoitiin samalla kesää odottamaan satoja pieniä omakuvaveistoksia, joita näyttelyvieraat ovat tehneet edellisissä näyttelypaikoissa Porissa, Ruotsissa ja Englannissa. Ne tulevat kesällä Minuuden puutarhaan esille. Savipajassa Haihatuksenkin näyttelyvieraat voivat tehdä veistoksiaan ja siten osallistua tähän kansainväliseen näyttelyyn.

2 Comments:

Anonymous Viides rooli sanoo...

Kiitos, Merja, hienosta vinkistä. Olen joskus, vuosia vuosia sitten, työskennellyt kesätoimittajana samassa sanomalehdessä kuin kesäkuvaajana tuolloin toiminut Veli Granö. Hänen tapansa taltioida todellisuutta teki vaikutuksen jo silloin. Menen ehdottomasti katsastamaan hänen näyttelynsä (tämä kuuluu Helsingissä työskentelevän etuihin: kiinnostavia elämyksiä on tarjolla vain kävelymatkan päässä).

7/4/06 15:54  
Blogger Merja sanoo...

no juu, onhan ne tietysti siellä lähempänä. mutta me kyllä käymme nykyään huomattavasti enempi taidenäyttelyissä helsingissä, kuin siellä vielä asuessamme. ihan asioikseen teemme näitä näyttelyreissuja noin vaan pikimiten päiväseltäänkin, vaikka matkaa on parisataa kilometriä. Ja ainahan siellä on kiva käydäkin, on se kotikaupunki kuitenkin.

juu ja Veli G on tehnyt hienoa työtä nykykansantaitajien esiin tuomiseksi. Haihatuksessakin on kahtena viime kesänä esitelty Velin toimesta pari tämmöistä taidepiirien ulkopuolella sydämellään taidetta tekevää "maan hiljaista". ("hipsut" siksi kun viime kesän kattiloiltaan rummutteleva Kiwano ei niin hiljainen oikeestaan ollut).

7/4/06 16:32  

Lähetä kommentti

<< Home