28.4.06

yhteen hiileenKolmannen kerran tänä keväänä kokoonnuimme tällä viikolla miettimään luovan toimialan kehittämistä seutukunnallamme. Oli meitä taas peräti tusina alan ihmistä ehtinyt tärkeän asian ääreen. Rahoitusasioissa meitä opasti Luovan Foorumin Raija Partanen ja Maaseutukehityksen Tiina Seppälän ohjastuksella kirjasimme ryhmissä ylös ajatuksiamme luovuudesta ja alan verkostoitumisesta. Hyviä ajatuksia saimme taas paperille asti, toivottavasti eivät jää paperille vaan etenevät ihan oikeasti. Heitimme pallon kuntien päättäjille. Jospa osuisi.
Seutukunnallamme on paljon omatoimista luovuutta ja kulttuuria, jota voisimme yhteistyöllä vielä vahvistaa. Jos vielä saisimme tänne jonkun kokoavan voiman, vaikkapa työntekijän, kulttuurintuottajahan se nimike nykyään on, niin saisimmepa itse enempi keskittyä siihen luovaan puoleen. Joskus muinoin on tälläkin ollut kulttuurisihteeri, vaan on sekin virka höylätty pois.

Eikä kaikkien hommien niin kuntajohtoisia tarvitsekaan olla, pienemmät organisaatiot liikkuvat huomattavasti jouhevammin. Tosin pieniähän nämä seudun kunnatkin ovat, vikkelämpiä liikkeissään varmasti kuin isommat raskaskoneistoiset kaupungit.

Olkoon Mänttä esikuvanamme, kyllä pienikin voi saada paljon aikaan ihmisten aktiivisella samaan hiileen puhaltamisella. Rohkeasti hakevat Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2011. Jos ette vielä pistäneet nimeänne asian puolesta, niin täällä se on mahdollista.

2 Comments:

Anonymous Jaatiina sanoo...

Samassa kokouksessa oli minäkin... *se l-mäkinen*

Täytyy nyt vihdoin ja viimein tulla käymään siellä Haihatuksessa. Vaikka ihan työaikana, niin saisi itsensä sivistettyä.

28/4/06 17:14  
Blogger Merja sanoo...

upeeta! virtuaalisestikin siis tutustutaan ja luodaan niitä verkkoja!

28/4/06 17:53  

Lähetä kommentti

<< Home