25.8.06

ahavoitunut enkeli


Mauri Korhosen Ahavoitunut enkeli Haihatuksessa 2006

Mauri Korhonen haki tänään Ahavoituneen enkelinsä ja muut sarkastisen synkeän arvokkaan näköiset maalauksensa. Ja ahh, niin savolaisen kieron hilpeän hauskat kuitenkin.
Ahavoitunut enkeli pysäytti katsomaan uudestaan, jotain tuttua siinä oli, ja ei, ei siinä yhdessä taulussa oikeasti ollut Lenin, vaan mallina oli ollut ihan vaan Maurin naapurin mies. Erityisesti terveydenhuollon ammattilaisia tuntuivat huvittavan taiteilijan omakuva ja taiteilijan vaimon muotokuva. Taisivat ymmärtää taulujen alareunassa olevat latinankieliset tekstit.

Kriitikot pikkuisen taitavat raapia päätään Maurin kohdalla, että mihin lokeroon tämä suonenjokinen kuvismaikka oikein kuuluu. Hän kun tekee omaperäistä taidettaan vallattomasti iloitellen taiteen rajoista piittaamatta ja niillä leikitellenkin, mutta toisaalta taiteen asiantuntijana ja tekniikoita taitaen.
On sanottu muun muassa, että Maurin maalarin taidot vievät hänet ohi nykykansantaiteen rajojen ja että hän olisi liian koulutettu ite-taiteilijaksi.

Ja pyh, sanon minä! kyllä Mauri ite on ihan taiteilija, haihatustaiteilija kumminkin, olkoon tyylisuunta sitten vaikka maurismia!