29.9.05

sielunpeiliKuvat ovat minulle tärkeitä, siksi en esimerkiksi jaksa lukea kuvattomia blogeja, enkä kyllä muutenkaan pitkiä juttuja, kuin harppomalla.
Ikkuna-blogin nainen ikkunassa -ajatus kiehtoo. Vähän samalla ajatuksellahan toimii myös kuvia kurvista.

Joku mäntti on joskus varmaan 70 luvulla vaihtanut tähän meidän vanhaan hirsitaloon typerät ruuduttomat ikkunat, haaveissamme onkin joskus vaihtaa takaisin paremmin sopivat ruutu-ikkunat. Ikkunathan ovat sielun peilit talossa kuin silmät ihmisellä. Nämä nykyiset eivät todellakaan tämän talon sielua ilmennä. Mutta kunnes meillä on varaa moiseen remonttiin, voimme käyttää näitä lumekonsteja, eli vanhat ruudut uusien väliin.
Ja verhoja ei tarvita, jotta nainen hyvin näkisi ulos, ei pidä silmiä sulkea, ei ulos eikä sisäänpäin.

Näinhän se tämäkin nainen sisällä ikkunastaan ulos haikailee, menneestä kesästä muistuttaa tämä keltainen puutarhatuoli, jossa nautittiin kesästä ja rupateltiin näyttelyvieraiden kanssa.

2 Comments:

Blogger Iines sanoo...

Tässä mennään jo henkimaailman puolelle. ;)

Nimittäin minullakin on vanhoja ikkunoita! Kaivoin ne esille kesäpaikan maakuopasta ja puhdistin pehmeällä sutilla niistä irtopölyt ja roskat pois. Osa laseista oli särkynyt, osa oli ehjiä. Nostin pari hyvää ja tukevaa puukehystä liiterin seinälle koristeeksi, ja nyt niihin on kietoutunut mm. kuusama, joten en raski repiä niitä alas.

Lisäksi minulla on isokokoinen vanha pikkuruutuinen kanalanikkuna, joka tosin on pilattu asettamalla lasien tilalle - peilit! Nyt yritän saada ne peilinpalat ehjinä pois, jotta saisin kehyksen puhtaaksi tekosälästä. Voi olla, että panen niistä blogiini kuvat, jos sopii jutun aiheeseen.

29/9/05 17:54  
Blogger Merja sanoo...

No niinpä. Meille tahtoo tarttua kirppiksiltä ja kaatiksilta yms löytöpaikoista kaikenmoista kaunista, vanhat ikkunat eritoten ovat aika hankalia, mutta ahh niin kauniita. Blogissani 13.9. kirjottelin siitä, kuinka Jyväskylän vanhan kivääritehtaan ikkunoita kulkeutui meille, ei tosin aavistusta mitä niillä tehdään.

29/9/05 18:08  

Lähetä kommentti

<< Home