27.5.06

läheltä ja kaukaa


Jarmo Laakso featuring Bruno Balgé Haihatuksessa 2005

Helatorstaina kävi Minna Pyykkö ripustamassa töitään, saimme samalla merilintujen ääntä tähän sisäsuomalaiseen näyttelyyn.

Helatorstaipäivänä ajeli myös Josef Tomminen muusansa kanssa jo toistamiseen Hämeenlinnasta asti tänne, kun eivät kaikki teokset aiemmalla kerralla mahtuneet mukaan. Olikin aikas mahtavan kokoinen pömpeli peräkärryssä ja pari hyvin hiljaista miestä takapenkillä.
Varokaahan autoilijat, jotta ette siinä Himasen mutkassa aja ojaan, sen verran vaikuttava teos siihen ilmaantui tien viereen.

Turakka Purhoset toivat tänään Pauliinan maalauksen (tai oikeastaan maalaukset) ja pystyttivät Kallen jo aiemmin tuomat Ukot vintille. Vintille tuli harras hämmentävä hiljaisuus ja alakerrassa Pauliinan maalaus imaisi kokonaisen huoneen ja vähän viereisiäkin intensiivisyydellään.
Huh. Tulipa tunnelmia taloon.

Joutsan oma taiteilija Jarmo Laakso kävi alustavasti kokeilemassa omaa työtään tilaan ja lupasi ripustaa valmiiksi heti kohta viimeistään torstaina. Hyvältä näytti taas Jarmon ajatus. Jarmohan on näitä muinaisen joutsalaistaiteilijan Bruno Balge´n ystäviä. Nyt kuitenkin on Jarmo jo päässyt Brunon saappaista ihan omiinsa. Kulkee kaiketi kuitenkin Brunon jalanjäljissä edelleen. Ainakin taide näyttää ihan yhtä hyvältä.

Hieno juttu, taidetta tuli Hämeenlinnasta ja Helsingistä asti (ja kaukaa mereltä), mutta myös oivallisen hyvää taidetta ihan lähinaapurista.

2 Comments:

Anonymous Jaatiina sanoo...

Mielenkiintoiselta näyttää, odottelen jo sunnuntaita.

Paljonko se Haihatuksen kausilippu maksaa?

31/5/06 16:31  
Blogger Merja sanoo...

Haihatuslippu on 7 euroa aikuisilta ja kouluikäisiltä lapsilta 2 euroa. Lipun taakse kun kirjoittaa nimensä ja me pläjäytämme siihen leiman, niin se on "aktivoitu" kausilipuksi, joka on voimassa koko kesän. .. ja hintansa väärtiä kulttuurinkurmeeta on!

31/5/06 18:16  

Lähetä kommentti

<< Home