24.6.06

byrokratia


Byrokratia, mmetsänen 2006 (osa teoksesta)

Vuosia sitten jo löysimme romunkeräyksestä kummallisen härsvänkkelin. Olipa raskas ja julman näköinen! Varmaan se on joku vanha maataloustyökoneen osa, mutta ainakin minulle se toi mieleen lähinnä jonkun kidutusvälineen. Silmät kiiluen sen saimme rahdattua kotiin taiteen materiaaliksi. Kun ei siitä kumminkaan mitään näinä vuosina syntynytkään, oli se viime kevään siivouksissa jo vähällä joutua kaatiskuormaan.

Tänä suloisen suvisena juhannusaamuna kävin jo varhain pitkospuulenkilläni ja siinä auvoisessa aivolevossa teos sitten syntyi päähäni. Toivoinpa totisesti ettei kyseistä härsvänkkeliä viety todella kaatikselle, en ollut siitä ihan varma, muistin vaan päättäneeni, että nyt se saa lähteä. Onneksi se löytyi vielä romuvarastosta. Muutakin sopivaa materiaalia löytyi ja teos loksahti kuin itsestään oikeaan muotoonsa. Itse tykkään tästä vanhasta puusta ja raudasta tehdystä uusimmastani, vaikka siitä tulikin lähes siron kaunis, vaikka raskasta ja julmaa hain. Nimeksi tuli Byrokratia.

Kas, siinäpä on uusi ulkoteos vietäväksi Konnevedelle Outi Markkasen järjestämään Ilmanpieli -näyttelyyn. Jospa kuraattori kelppuuttaisi.

4 Comments:

Blogger hamalainen sanoo...

Tuo yksityiskohtakin jo on vaikuttava ja puhutteleva, vaikkei sen puheille pääsisikään eikä vaikuttamaan.

25/6/06 21:40  
Blogger Merja sanoo...

niin ja huomaathan erityisesti ne kapulat!

25/6/06 22:37  
Anonymous Anonyymi sanoo...

Niin, ja taidokkaasti toteutetun kuvamanipulaation!

27/6/06 11:57  
Blogger Merja sanoo...

jopa nousi kissan häntä!

27/6/06 15:22  

Lähetä kommentti

<< Home