8.7.06

joutopäivät


Kalle Turakka Purhosen Vaahto Ukot Vintillä Haihatuksessa 2006

Eipä kovin paljon nukuttu viime yönä, vaan vartioitiin haukkana näyttelyaluettamme kun joutorokkikansa vaelsi ohitse mennen tullen. Ohitse valui nuorisoa kävellen hiukkasen horjuen ja ajellen bassoa pumputtavilla ja pakoputkiaan paukuttavilla autoillaan ees ja taas. Ja kaiken aikaa taustalla kuuluui myös Joutorock, Popedan saundit ainakin siinä puolen yön jälkeen tunnistin.

Kiltisti kuitenkin kulkivat tietä pitkin, ainoastaan yksi poikakolmikko rynni peltomme poikki. Räksytin kyllä julmasti perään, eivätkä takaspäin tullessaan sitten enää yrittäneetkään. Rokkinuoriso keräsi taas tyylipisteet, miinusta tuli oikeastaan vain tiellä olevista rikkoutuneista kaljapulloista.

Tänään olisi taas valvottava kun talomuseon ohjelmassa on lealaveenit ja kirkat ja kaikki. Ja tietysti sitä jousalaista perinnejuomaa; SAHTIA.
Ehkä hiukan vanhempaa väkeä vetää tämä joutolauantain ohjelma, mutta edelleen on kyllä syytä olla vartiossa. Valitettavasti vanhempi väki saattaa olla enempikin örveltävää näissäkin pippaloissa kuin nuoriso. Ja turha siitä on sahtia syyttää!

Valvottavien öiden väliin kun sattuu tällainen helle, on fiilis kyllä kesäfestareiden mukainen, huippaa, väsyttää, janottaa, painostaa, mutta kivaakin on.
Ihmisiä, hulinaa ja meteliä piisaa tämän viikonlopun, kyllä yhden viikonlopun jaksaa vaikka päällään seisten, tietää vanha haihatussanonta.