28.11.05

joulunalusia


Joutsan Pommin joululehden kansi vuodelta 1979

Eilen illalla kävimme kirkonkylällä joulun avauksessa.
Kunta ja yrittäjät yhdessä perinteisesti tempaavat väen kylälle näin ensimmäisen adventin aikoihin. Paljon on aina väkeä, osin myös kai siksi, että arpajaisvoitot ovat hyviä, lahjakortteja paikallisiin yrityksiin aina 200 euroon asti. Arpalippuja voi jo ajoissa jättää paikallisiin liikkeisiin mutta voittajien on oltava paikalla itse lunastamassa mahdollinen voittonsa. Kylläpä harmittaisi, jos ei olisi paikalla ja kuulisi myöhemmin voiton näin menneen sivu suun.

Perinteisiä koululaisten tonttulaululeikkejä on tietysti ihan liikuttavaa aina katsella, niin tosissaan riemukasta ja jännittävää, että melkein tarttuu. Onneksi kuitenkaan ei joka kerta niitä tiernapoikia, se kieltämättä alkaa olla jo aika tuskastuttavaa seurattavaa. Liika on liikaa joulutunnelmassakin.
Joutsalaisnuorten aktiivinen ja vireä tanssiryhmä The Golden Velvet esiintyy myös aina näissä avajaisissa. Ja niin pitääkin, kun kylällä kerran on tällaista omaa tuotantoa, on myös esiintymisen mahdollisuuksia annettava. Tämä tanssiryhmä on oiva esimerkki nuorten omasta itsenäisestä tekemisestä. Iloisesti hymyilevien tyttöjen taidokasta tanssia oli taas ilo nähdä.
Juhla päättyy aina komeaan ilotulitukseen, jota riisriitaisin tuntein ihailen, niin paljon menee taivaalle rahaa...