23.1.06

katteellinen sonkajärvelläSilloin tällöin vuokraamme ärrältä elokuvan, emme jaksa aina sitä iänikuista kisailua ja tositeeveetä katsoa ja kuitenkin talvi-iltaisin mieluusti viihtyisi vällyn alla töllöttäenkin. Vaan on vaikea valita niistä äksöneistä ja hömpistä se kummankin makuun jotenkin käypänen. Viime viikonvaiheessa äkkäsimme kirjastossa äänestysreissullamme, että onhan sielläkin lainaleffoja saatavilla, jotenkin se mahdollisuus oli jäänyt unohduksiin. Laina-aika on jopa kaksi viikkoa, ettei ole ihan kiirekään, vaikka ei ihan heti katsoisikaan ja voi ottaa vaikka useammankin, josko niistä edes joku sitten maistuisi. Valikoimassakin näytti olevan muutakin kuin sitä viimeisintä rakkautta ja räimettä.
Lainasimmekin Hitchcockin lisäksi pari ihan uppo-outoa kotimaista Ylen talennetta, joista ikuna emme ole kuulleetkaan. Toisen jo katsoimmekin. Tämä Katteellinen kuvaa Sonkajärvisten ihmisten tavallista maalaiselämää yhteisössään. Kansanomainen elokuva on ihan paikallisin näyttelijävoimin toteutettu. Pikkuisen jäykkyys ja hitaus aluksi hirvitti, mutta eipä tuota malttanut sittenkään jättää katsomatta, sangen tervehdyttäväähän se välillä on jännittää sitäkin kuinka yhteismetsänmyyntiprojektit etenevät, valitaanko valtuustoon se rehti isäntä vai kiero kauppias ja kuinka etenee isännän ja uuden kunnansihteerin romanssi. Saatanpa suositella muillekin vilkaisua kirjaston elokuvahyllyyn ja valitsemaan välillä jotain vähemmän mainostettua.
Tositarkoituksin nämäkin olivat elokuvansa tehneet. Ja olihan se ihan riittävän hyvä, parempi kuin mitkään svartsenekkerit.

2 Comments:

Anonymous Maija sanoo...

Samaa mieltä niistä kisailuista ja tosi-tv-jutuista. Ihmettelen minäkin, mikä viehättää katsoa kun muut rämpii jossakin pöpelikössä ja lopuksi ne heittää vielä jonkun pois porukasta. Tylsää.
Lainaan minäkin usein Ylen tallenteita ja myös muita filmejä, joita ei elokuvateatterissa tullut aikanaan katsottua. On meillä hyvä kirjastolaitos.

25/1/06 00:55  
Blogger Merja sanoo...

sen kun vaan aina muistaisimme ja käyttäisimme kans.

26/1/06 11:13  

Lähetä kommentti

<< Home