9.7.06

käsi kädessäEmme juurikaan ole joutorientoihin valitettavasti ehtineet osallistua, emmekä senpuoleen helteisiin läkähtymäisillämme ole rientoja kaivanneetkaan. Markkinatorin käväisin katsastamassa ja Taideseuran näyttelyn lukiolla. Oli hienoa että sinne oli koottu yhteen luokkaan nuorten oma osasto, muutaman lukioikäisen paikallisen nuoren taidetta; grafiikkaa, sarjakuvaa ja tekstiilitaidetta. Lupaavia taiteeilijanalkuja olivat kaikki.

Tänä iltana olisi tiedossa Joutsan nuorisoseuran Talkooteatterin tämän kesän näytelmän ensi-ilta talomuseolla. Talkooteatterin esitykset olemme yleensä käyneet katsomassa, ihan jo tukeaksemme ja kannustaaksemme paikallista kulttuurin tekemistä.
Yhteistyötähän tällä alalla on eritoten näin pienillä paikkakunnilla tehtävä kulttuurin vahvistamiseksi. Haihatuskin saa hiukan taloudellista tukea paikkakunnan yrittäjiltä, Dataseedin pojat ovat auliisti antaneet työpanostaankin, moni nettihomma taitaisi meiltä lyijykynäsukupolven vanhuksilta jäädä tekemättä ilman apua ja kärsivällistä opastusta. Teatterikoneen kanssa vaihdamme osaamistamme tarvittaessa ja talkooteatterikin on joskus lainannut meiltä rekvisiittaa esitykseensä.
Yhteistyössähän se voima on!