11.7.06

arkiharha


Arkiharha, kuvaaja Matti Salmi

Joutopäivien jälkeinen arki iski Harhaa! Pääsin mukaan Arkiharhan koeyleisöksi Jyväskylän Kaupunginteatteriin.
Arkiharha on Jyväskylän Taidetanssiyhdistyksen 20-vuotisjuhlateos, siis taidetanssia, liiketeatteria. Kummallistahan se oli ainakin näin kokemattomalle tanssitaiteen ystävälle, mutta niin kai oli tarkoituskin.

Koeyleisöä kun olimme, saimme myös jäädä keskustelemaan ja antamaan palautetta, jonka mukaan ryhmä ilmeisesti vielä hioo esitystään. Eikä siinä isoja korjauksia tarvitsekaan tehdä, mutta hyvähän heidän on tietää kuinka yleisö esityksen kokee, ymmärsimmekö oikein, jaksoimmeko seistä vaaditun ajan vai tarvitaanko istuimia heti alkuun ja niin edelleen.

Hieno värikäs esitys se oli, kiva äänimaailma ja hauskaa kun ei tarvinut pelkästään paikoillaan istua, vaan siirryttin pari kertaa toiseen paikkaan. Tanssijat ottivat meidät vastaan heti tullessamme ja ottivat välillä muutenkin sanattomasti kontaktia yleisöön.

Ei yhtään pöllömpää taidetta siis tanssikaan, ymmärsin ettei se ole kaukana itseäni lähempänä olevasta kuvataiteesta, varsin likihän tuo on myös performanssitaidetta. Voisin kyllä nähdä sitä toistekin!

5 Comments:

Anonymous Anonyymi sanoo...

Kiva kuulla, että tanssikin saattoi teistä saada katsojan ja kokijan. Rohkeasti vain erilaisia tapahtumia katsomaan: niitä löytyy taatusti laidasta laitaa.

t: tanssin katsoja

14/7/06 12:03  
Anonymous Anonyymi sanoo...

Tulihan tuom koettua ja ihan hauskaa taidetta!

14/7/06 15:14  
Blogger Merja sanoo...

Näin on, Anonymous, kaikenlaista kulttuuria kannattaa rohkaistua kokemaan. Saattaa löytyä uusia elämyksiä ylläviltäkin suunnilta!

Ja toinen Anonymous; Kyllä! Hauskaa ja ajatuksia herättävää!

14/7/06 15:24  
Blogger Miss Pligaa sanoo...

Hulvaton kuva ! Löysin tänne SusuPetalin ansiosta ; hauska tutustua.

=)

17/7/06 01:34  
Blogger Merja sanoo...

kiitos ja samoin. näyttelypäivystyksen takia en juuri lomaile kesällä ja eipä ole varaa muulloinkaan! mutta kommenttisi ansiosta löysin Ranskaan asti (edes virtuaalisfääreissä), kiitos!

17/7/06 16:22  

Lähetä kommentti

<< Home