4.8.06

anarkiaakinko?


Merja Metsäsen Lomaltapaluu (Working Capasity) Jousitie 70 vastapäisellä pysäkillä (pysäkkikyltti kuuluu teokseen, kyseisen pysäkin oma kyltti on poistettu jonkun luovasti/ilkivaltaisesti rullattua sen kääröksi)

Tuin tuumailujen taidetta tähän-keskustelussa Antti ehdotteli taidetta bussipysäkeille.
Susupetal yllytti puolestaan lähtemään ulos ja ottamaan maalit ja pensselit mukaan.

Ei ihan näin anarkisesti, mutta ilman lupia kumminkin on taidelaitoksemme alkukesästä somistanut lähipysäkkiä.
Halusimme edelliskesän näyttelyssä olleen teokseni tienposkeen ilahduttamaan ohikulkijoita. Tällä kohtaa taajama-aluetta tie kuuluu kunnan hallintaan, joten sieltäpäin olisi kai ollut lupaa anottava. Luotimme kuitenkin tällä kertaa Joutsan kunnan taidemyönteiseen asenteeseen ja päätimme hiukan oikaista, sillä vaikka asenne onkin kuinka hyvä tahansa, ovat usein byrokratian rattaat eritoten kesäaikaan aika raskaat ja hitaat. Päätimme ottaa korvan käteen ja kuunnella tarkasti, ja jos jostainpäin kielteinen risahduskin kuuluu, otamme teoksen heti pois. Eipä ole ollut poistoon tarvetta.

Toinen teos Raimon Savolaismallinen näköisvene (Man looking like an old Boat) loikoilee nelostien varressa. Siihen kyllä kyselimme lupaa kunnalta ja maanomistajalta ja sen saimmekin ihan sujuvasti ilman koneiston tahmeutta. Lupasimme kyllä silloinkin heti hakea pois jos se yhtään aiheuttaa närää.
Hyvää tuultahan tuo on vain tuonut ohikulkeville ja muistuttanut Joutsan ja Haihatuksen sijainnista. Teoksen luokse on nähty pysähtyneen ihmisiä lepuuttamaan sekä silmiään että matkanteosta jäykistynyttä selkäänsä asiaan tarkoitetulle lepolasselle pötkähtäneinä.
Samalla ovat varmaan päässeet sisäistämään vanhan veneen olemusta ja savolaismallista henkeä. Onpa sen jälkeen matkanteko ollut taatusti letkeämpää!

1 Comments:

Blogger Merja sanoo...

ei, ei ole joutsa savossa, näköisvene on nimetty tekijänsä mukaan, tekijä kun on savolaismallinen syntyjään, tosin keskisuomalaiseksi kanootiksi nyttemmin laihtunut.

4/8/06 18:25  

Lähetä kommentti

<< Home