7.2.06

pyykkipäiväPyykkipäivä idylli 20-luvulta luultavasti jostain Asikkalan suunnalta.
Maikki-rouva on Jaakko-poikansa kanssa tullut Helsingistä lapsuuskotiinsa maalle pyykille. Olisiko päässyt ihan autokyydillä, miehensä Väinö kun oli ammatiltaan Helsingin ensimmäisiä automobiilin kuljettajia.
Aurinko paistaa, joen vesi on lämmintä lasten polskutella. Pyykit valkaistuvat kuivuessaan auringossa niitylle leviteltyinä. Voin vain kuvitella miten hyvä tuoksu niihen tulee. Välillä keitellään kunnon sumpit nokipannussa ja syödään eväät. Päivä kuluu leppoisasti tämmöisellä rantaretkellä.

Haikeana katselen kuvaa, eipä ollut heillä tämän päivän ongelmia.
Meidän kahden kannun kahvinkeittimestä toinen simahti jo joku aika sitten ja toinen puolikin keittää haileeta kahvia. Yäk. Mikroaaltouuni on pesun tarpeessa, imuripussi täynnä ja pyykkikone reistailee. Suosikkiblogit eivät päivity tarpeeksi tiuhaan, telkkarista ei tule yhtään mitään! Ja sykemittari vie viimesetkin hermonrippeet!! arrrghh!!

6 Comments:

Anonymous Anonyymi sanoo...

Sulla on kuule ihan väärä asenne!

7/2/06 15:23  
Blogger Merja sanoo...

nii, kyllä vissiin sykettäkin löytyis, jos lähtisin rantaan pyykille ja keittelisin kunnon porosumpit nokipannulla.
kyllähän noi vertailut entisiin aikoihin tuovat aina uutta näkökantaa ja pistävät arvoja uuteen perspektiiviin. joten eipäs nitistä turhista ;)

7/2/06 15:36  
Anonymous Viides rooli sanoo...

Saa sitä välillä raivotakin, jos ei muuten, niin itseään huvittaakseen. Minä ainakin revin säännöllisesti melkoista älämölöä pitäen peliverkkarini, kun tekniikka pettää milloin kyökissä, milloin työpöydän ääressä.

Mistä tulikin mieleeni: ehkä se tietoyhteiskunta ei olekaan niin hyvä juttu... http://www.adcritic.com/interactive/view.php?id=5927

Linkki on alun perin Berkeleyn perspektiiviltä: http://www.digitoday.fi/berkeley/

7/2/06 17:33  
Blogger Merja sanoo...

olipa kauhukuva!
voihan se olla että pitsan tilaaminen joskus tommoseks menee, muuten luotan kyllä byrokratian pitävän tietotekniikkaa riittävän etäällä.

8/2/06 10:57  
Blogger Iines sanoo...

Onpa nostalginen kuva! Lämmin yhdessäolon tunnelma, kiireettömyys, vaikka on iso raskas työ meneillään.

Voi olla, että jotakin on menetetty ikiajoiksi. Enkä nyt tarkoita pyykkipataa tai pesusoikkoa ja kaikkea raskautta.

9/2/06 09:26  
Blogger Merja sanoo...

oi se kiirettömyys.

9/2/06 11:57  

Lähetä kommentti

<< Home