14.2.06

turakka purhosia


Kalle ja Pauliina Turakka Purhonen Perhepotrettia viimeistelemässä Haihjatukseen 2005

Näyttelytiloja on taas ruvettu mittailemaan taiteilijalistan kanssa. Mitä mihinkin, kuka kunnekin ja mikä käy minkä viereen. Vuoropuhelua ja jännitteitä ripustukseen.
Jonkun verran jo syksyllä oli selvää mitä joihinkin huoneisiin tulee ja mitä menee vintille ja pihalle. Ihan lukkoon lyöty ei taiteilijalistakaan ole, mahdollisesti uusiakin nimiä vielä tulee.

Turakka-Purhosen perheeseen olimme viikonvaihteessa yhteydessä ja varmistimme Kallen työt, niille on sijoituspaikkakin selvä jo.

Syksyllä käydessämme pariskunnan työhuoneella oli Pauliina maalaamassa isokokoista maalaus-kokonaisuutta, joka iski meihin heti. Se jäi mieleen ja vaikka ensin ajattelimme sen ehkä olevan liiankin ison näille seinille, vaan keksimmepä sille kuitenkin arvoisensa näyttävän ja hallitsevan paikan, kunhan pikkusen paikkoja fiksataan, yksi ovi umpeen ja niin edelleen. Tahtoa siinä vaan tarvitaan. Pauliina lupasikin maalata teoksensa valmiiksi ja tuoda keväällä tänne soviteltavaksi.
Hyvähyvä, maalauksia näyttely kaipasikin ja jotain suurta kaiken sen tulossa olevan pienen vastapainoksi. Lisätään siis listaan Pauliina Turakka Purhonen.